Tehnici de pictura

Tehnici de pictura - cele mai utilizate in lume

tehnici de pictura pastel uscat desen grafica tablouri pictor adrian stoenica o

Cele mai folosite tehnici de pictura sunt clasificate in special in functie de materialele utilizate. Este vorba de culori, instrumente, suportul folosit etc. De asemenea, conteaza modul de dilutie al pigmentilor (daca este cazul) si modalitatea de fixare pe suport. Principalele tehnici de pictura folosite sunt: ulei, acuarela, guasa, acrilic, pastel, tempera etc. Mai multe detalii despre fiecare gasiti aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Pictur%C4%83

Tehnici de pictura uscate - bastonase cretate pentru picturi in pastel

Pastelul este un bastonas ca o creta, facut din pigmenti pulverizați, amestecati cu talc si guma arabică. De multe ori in compozitie sunt introduse si creta sau ghipsul. Duritatea pastelurilor difera in functie de producator si gama. Culoarea din pastelurile moi se imprima mai usor pe suport. Unii pictori folosesc pastelurile mai dure pentru detalii. Bastonasele sunt de obicei invelite in hartie, varful fiind descoperit. Suportul pe care se lucreaza poate fi hartie cu asperitati (tip Canson) sau un carton poros. Ca si pentru alte tehnici de pictura uscate, pentru o mai buna conservare a lucrarii, pictura se fixeaza. Acest lucru se realizeaza de obicei cu un spray special. La sfarsit, lucrarile se protejeaza (ca si acuarela) cu geam sau plexiglass.

Tehnica de lucru a pictorului Adrian Stoenica - pastel uscat pe carton

Adrian Stoenică utilizeaza pentru picturile sale tehnica pastelului uscat - bastonase cretate moi si carton poros. Pictorul aplica mai intai culoarea pe suport cu ajutorul bastonaselor. Apoi foloseste varfurile degetelor pentru a imprastia culoarea pe intreaga suprafata a cartonului. Pentru detaliile lucrarii, Adrian Stoenica foloseste pasteluri sub formă de creion. Picturile sunt la sfarsit fixate cu un spray special. Apoi sunt inramate cu rama si passepartout pentru a rezista pe termen nedefinit.

Vezi sectiunea Portofoliu pentru galeria cu lucrari a pictorului Adrian Stoenica

Pastelul - in categoria tehnici de pictura "de granita"

Pastelul este considerat ca facand parte din categoria tehnici de pictura "de granita". Lucrarile in pastel sunt considerate a se afla la granita dintre grafica si pictura. Apogeul acestei tehnici de pictura a fost atins, se pare, in secolul al 18-lea in Olanda. La noi, un mare pastelist este considerat Stefan Luchian. Acesta insa facea pasteluri ca o pregatire pentru lucrul in ulei.

Galerie FOTO - pictorul Adrian Stoenica in timpul lucrului:

FORMULAR COMANDA - CONTACT

Vreti sa Comandati sau sa Cumparati un Tablou? Vreti sa ne Contactati pentru alte Informatii? Va rugam folositi Formularul alaturat si va raspundem imediat ce primim mesajul dumneavoastra.

Introduceti codul Captcha anti-spam din imaginea de mai jos:
CAPTCHA

NEWSLETTER

Aboneaza-te la Newsletter

Inscrie-te cu adresa de mail si vei primi automat ultimele noutati despre Expozitiile viitoare, noile Tablouri disponibile etc.

butonsuna pus in index.php din tema