Expozitie de Pictura Adrian Stoenica Suceava 2017

Va invitam la o noua Expozitie de Pictura si Fotografie a artistilor Adrian Stoenica si Ioan Stoenica, tata si fiu, la Galeria Ion Irimescu din Suceava.

Sucevenii iubitori de Pictura si Fotografie sunt invitati la Expozitia inedita a unei familii de artisti din Bucuresti - tata si fiu - ADRIAN si IOAN STOENICA, deschisa in Suceava in perioada 1-15 mai 2017.

afis tablouri de vis pictor adrian stoenica expozitie suceava 2017 01

expozitie pictura suceava adrian stoenica 2017 03 

Vizitatorii vor putea admira Picturi deosebite realizate in tehnica Pastel Uscat si Fotografii cu Peisaje superbe din Romania.

Expozitia de Pictura poate fi vazuta la Galeria Ion Irimescu, str. Ciprian Porumbescu nr. 1 in perioada 1-15 mai 2017, zilnic, orele 10-21, intrarea fiind LIBERA.

Vernisajul Expozitiei de Pictura - 4 mai 2017, ora 18.

Pictorul ADRIAN STOENICA (n.1952 la Breaza, Prahova), membru UAPR din 1994, expune in proportie covarsitoare pasteluri, lucrari de mare finete, executate cu varfurile degetelor si acoperind o gama larga de tematici: portret, peisaj citadin si rural, natura statica, flori etc.

Un tablou semnat Adrian Stoenica pus pe un perete il transforma intr-o fereastra catre o oaza de liniste. Culorile sale mangaie atentia privitorului, trezindu-i dorul de a incepe o noua viata, cu mai multa bucurie si speranta.

Critica de arta n-a ezitat sa-l aseze pe Adrian Stoenica pe treapta cea mai de sus a pictorilor din Romania care lucreaza in pastel, el atingand „pragul virtuozitatii expresive in redarea formelor si a senzatiei tactile a materialitatii lor”. Ca peisagist Adrian Stoenica ni se infatiseaza drept „un calator prin aplecare poetica, contemplativ pana la scufundarea in vis”.

In armonie cu tatal sau, fiul cel mare, fotograful IOAN STOENICA (n.1983 Bucuresti) ne va incanta in aceeasi expozitie de pictura cu fotografiile sale deosebite realizate in muntii Romaniei, pentru care a primit diferite distinctii. Valoarea i-a fost recunoscuta si prin aparitia unei fotografii pe prima pagina a revistei National Geografic Romania in aprilie 2013. Realizator apreciat al emisiunii TV „Pe poteci spre inima ta” (difuzata la postul national de televiziune Travel MIX si pe Youtube), Ioan Stoenica aduce muntii mai aproape de casele si inimile oamenilor atat prin fotografii cat si prin drumetiile pe care le organizeaza.

Fotografiile lui Ioan Stoenica, expuse in expozitii din galeriile de arta ale Uniunii Artistilor Plastici sub sigla „Calator prin tara mea” sau „Romania dincolo de sosele’’ ii apropie pe oameni de natura, de o Romanie pe care prea putini o cunosc.

Iata asadar motive, credem, bine intemeiate, de a vizita expozitia de pictura de la Galeria Ion Irimescu, pentru a va darui un strop de bucurie si pentru a va umple sufletele cu arta de cea mai buna factura, binecuvantata cu un deosebit respect pentru natura si oameni.

Detalii despre Pictorul Adrian Stoenica: www.adrianstoenica.ro.
Detalii despre Ioan Stoenica: www.ioanstoenica.com.

Imagini din aceasta Expozitie de Pictura Suceva 2017 - Adrian Stoenica:

Afisele acestei Expozitii de Pictura de la Suceava 2017:

Pictorul Adrian Stoenica va invita la Expozitia de Pictura Suceava 2017:VIDEO Vernisaj Expozitia de Pictura Suceava 2017:

 

NEWSLETTER

Aboneaza-te la Newsletter

Inscrie-te cu adresa de mail si vei primi automat ultimele noutati despre Expozitiile viitoare, noile Tablouri disponibile etc.

butonsuna pus in index.php din tema